Okulumuzun Tarihi

Okulumuz 1926 yılında; şimdi cami evinin bulunduğu yerde, 2 katlı, tek dershaneli ve altı sınıf üstü lojman olarak öğretime açılmıştır. 2 yıl Arap harfleri ile öğretim yapılmış ve 1928 Harf Devrimi ile aynı öğrenciler, aynı okulda yeni harflerle öğretime devam etmişlerdir.

Okulumuz 1943’te 5 sınıflı bir ilkokul haline getirilmiş ve mevcut kayıtlara göre 1945–1946 öğretim yılında 5’inci sınıftan ilk mezunlarını vermeye başlamıştır.

Zamanla dersliğin az gelmesi nedeniyle 1952 yılında, 2 dershane ve 1 lojman olarak okulumuzun temeli atılmıştır. 1953 – 1954 ders yılında öğretime açılan yeni okul da zamanla ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. 1964 – 1965 öğretim yılında 3 derslikli ve 4 öğretmenli olarak ikili öğrenime devam etmiştir.

17 Ağustos 1999 tarihinde Doğu Marmara’yı yerle bir eden 7.4 büyüklüğündeki deprem felaketi, okulumuzu da ağır biçimde yaralamıştır. Ağır hasarlı olan okul binasının yıkılarak, yerine yeni okul yapılması kaçınılmaz olmuştur. Cami yanındaki iki katlı üstü cami lojmanı, altı 2 derslikli Kur’an kursu olan binada eğitim ve öğretime devam edilmesine karar verilmiştir.

Ekim 1999’da eski okul yıkılarak yerine Bayındırlık Bakanlığı tarafından 5 derslikli prefabrik bir okul binası yapılmaya başlanmıştır. Binanın yapımı 2000 yılı Ocak ayı sonunda bitirilerek Şubat ayında eğitim-öğretime hazır hale getirilip faaliyetlerine başlamıştır.

2009 yılında; Ayşe ve Nick Porcaro ile Aslı ve Nesli Başgöz, cömert arkadaşları ve aile fertlerinin de katkılarıyla gerekli yatırımı temin etmişler ve TEV Esat Egesoy Bedia Başgöz İlkokulu’nun 10 derslikli, 2 katlı yeni okul binası 2010 Şubat ayında tamamlanarak Eğitim Öğretime açılmıştır.

25-04-2023