T(EV)'DEN ANLAMLI ETKİNLİK:DİSLEKSİ ÇOCUKLAR

'Eğitim, sadece dört duvar arasında aktarılan bilgi değildir' bizim için..Uzaktan yapılan etkinliklere bir yenisi daha eklendi.Okulumuz Türkçe Öğretmeni Tugay PARLAK'ın organize ettiği bu güzel etkinlikte Hacivat ile Karagöz'ün ağzından Disleksi kapsamındaki çocuklara dikkat çekildi.

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Tugay PARLAK'ın organizesiyle Hacivat-Karagöz'ün ağzından Disleksi kapsamındaki çocuklara dikkat çekilerek, Disleksinin ne olduğu anlatılmaya çalışıldı. Öğrencilerimizden Aslınur Balkış ve Zeynep Dülgeroğlu'nun seslendirmeleriyle gerçekleştirilen uzaktan yani EV'den, yani T(EV)'den yapılan bu anlamlı etkinlikte Disleksinin ne olduğu açıklanarak, Disleksinin öğrenme güçlüğü olduğu, Disleksi olan çocukların aslında hasta olmadıkları, sadece farklı bir zeka ile farklı bir algılama yaptıkları, bunların bazen bizlerden de daha üstün zekaya sahipolabildikleri belirtildi.Disleksi olan çocuklara eğitim verme konusunda öğretmenlere ayrı bir iş düştüğü, onlara farklı bir eğitim programı verilerek öğrenmelerinin sağlanabileceği ve topluma uyumlu bir şekilde kazandırılabileceğine vurgu yapılan etkinlikte, tanınmış bilim insanları, snaatçıların da Disleksi oldukları örneklerle açıklandı. Einstein, Tom Cruise,Türk oyunculardanEbru Cundubeyoğlu, Aslı Enver gibi sanatçılarındisleksi olmalarına rağmen kendi alanlarında çok iyi performans sergiledikleri, bizde de aramızda olabilecek disleksi olan çocukların farklı özelliklerinin ön plana çıkarılmasıyla topluma yararlı işler yapabilecekleri belirtildi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gününde yapılan bu etkinliği Disleksi olan çocuklara armağan ettiğimizi belirtmek isteriz.  Bu anlanmı etkinliğe tüm katkılarından dolayı okulumuz öğretmeni Tugay PARLAK ve gayretleriyle katkıda buluna Aslınur Balkış ile Sude Dülgeroğlu öğrencilerimize okulumuz adına içtenlikle teşekkür ederiz.